Het NK Router Rennen in 2009 is georganiseerd door Alternate samen met Sitecom. Zij hebben gezamenlijk het Nederlands Kampioenschap Router Rennen georganiseerd op zaterdag 29 augustus 2009 in Ridderkerk. Bij een router gaat het over een apparaat dat computernetwerken aan elkaar verbindt, daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld internet en het thuisnetwerk. De presentatie van het NK Router Rennen is in de handen van Gigi Ravelli die je misschien kent van GTST en Dancing with the Stars. Het kampioenschap in 2009 is knallend afgesloten door DJ Jesse Voorn met een uniek optreden. Voor de mensen die nog niet zo goed weten wat router rennen is, leggen we het graag uit. Bij het router rennen moet je namelijk onder iedere voet een tape met een router plaatsen. Als je dat hebt gedaan dan kun je een parcours afleggen, rennend, van zestig meter. Bij het NK Router Rennen hebben alle deelnemers van Alternate en Sitecom een setje routers gekregen om op te rennen.

Werkwijze

Bij iedere ronde aan router rennen doen tien deelnemers mee en zij gaan tegen elkaar rennen. Er gaan in totaal tien deelnemers door naar de finale en zij rennen ook weer tegen elkaar. Als je de finale hebt gewonnen dan mag jij je de eerste officiƫle Nederlands Kampioen Router Rennen noemen

Winst router rennen 2009

Voordat de mensen mee gingen doen aan het NK Router Rennen in 2009 waren ze uiteraard ook wel benieuwd naar wat zij daar zouden kunnen winnen. De winnaar van de finale krijgt een prijs en dat was een geheel verzorgde dag in Movie Park Germany plus een Sitecom Gaming Router. Een unieke prijs en dus de moeite waard om mee te doen, daarnaast is het ook een unieke ervaring om het eens te doen. Het zal niet gemakkelijk zijn om met een router onder je voeten te rennen, vandaar ook de gekozen afstand van zestig meter. Je zou het eens moeten proberen en kijk dan maar eens hoever je gaat komen.

Programma NK Router Rennen 2009

Het kampioenschap Router Rennen heeft plaatsgevonden van 12.00 tot 14.00 uur op het terrein Alternate op de Handelsweg te Ridderkerk. Iedereen kon zich online aanmelden en daar is dan ook goed gebruik van gemaakt.

Ondersteunen

Het NK router rennen is georganiseerd door Alternate en Sitecom en zij ondersteunen daarmee Dance4life, de internationale organisatie die zich met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Ook verzorgt Dance4life het nodige entertainment tijdens het event. Alternate doneert voor iedere deelnemer 10 euro aan dance4life. Een goed initiatief dus waaraan veel mensen sportief meedoen en tevens aan hun gezondheid werken, lekker buiten zijn en ook nog een leuke prijs kunnen winnen. En het meest belangrijke is het feit dat er op deze prettige manier goede doelen gesteund kunnen worden en daarom is het voor iedereen belangrijk om het NK Router Rennen vaker te houden.