Zou het router rennen dan echt een traditie worden? In 2009 is de eerste editie gehouden, het NK Router Rennen. Maar ook in 2010 is er weer een NK Router Rennen georganiseerd. Op zaterdag 28 augustus 2010 heeft het tweede NK router rennen plaatsgevonden, het gaat nu niet over de individuele deelnemers maar om een echte teamspirit. In totaal zijn er teams van ieder vier ‘Router Renners’ die een estafette afleggen van vier ronden van 60 meter. Zij moeten daarbij iedere keer een routerantenne doorgeven aan de volgende renner. Ook dit NK wordt weer georganiseerd door Alternate en Sitecom, ook verzorgen zij de prijzen net zoals vorig jaar. Heb je in 2009 iets gemist of heb je meegedaan en wilde je graag herhaling? Misschien heb je ook dit jaar mee gedaan maar dan met een team!

Winnende teams

De winnende teams krijgen bij het NK Router Rennen in 2010 een schitterende bokaal uitgereikt, voor het hele team een Sitecom gaming router en een geheel verzorgde dag in Movie Park Germany. Ook heeft Alternate geldprijzen beschikbaar gesteld, die deze teams mogen doneren aan een goed doel naar keuze en daarbij gaat het over € 1.000 voor de eerste plaats, € 500 voor de tweede plaats en € 250 voor de derde plaats.

Hoe werkt het?

Iedereen die mee wilde doen aan het NK router rennen 2010, kon zich aanmelden via de website. Een team moest bestaan uit vijf personen. Daarvan waren er vier renners en een persoon was reserve. Het is wel aan te raden om van tevoren een keer te oefenen of om te zorgen dat je een team bent voordat je eraan begint, zodat je op elkaar bent ingespeeld. Je zou samen een tactiek af kunnen spreken hoe jullie denken te gaan winnen. Maar je kunt ook zo meedoen en genieten van het plezier. Het is namelijk een erg leuke ervaring: lekker buiten rennen, zestig meter afleggen met een router onder je schoenen en dan de antenne doorgeven aan een ander teamlid. Is het team snel genoeg? Dan win je en anders heb je een leuke tijd gehad om samen even sportief bezig te zijn. Veel mensen zullen ook gewoon voor de lol meedoen, want plezier zul je er zeker aan beleven. NK router rennen is een unieke beleving die je in 2009 misschien al hebt ervaren en wie weet in 2010 ook weer mee hebt mogen maken.

Locatie

Zaterdag 28 augustus is de dag waarop het NK Router Rennen in Ridderkerk heeft plaatsgevonden. Het was de estafette editie! Dit was erg bijzonder om mee te maken en veel mensen hebben hier dan ook volop van genoten. Iedereen mag hier aan meedoen en dat maakt het ook zo leuk! Er zijn ook veel mensen komen kijken en hebben alle teams goed aangemoedigd. Een geslaagde dag op een goede locatie, waarbij mooie prijzen zijn uitgereikt na het NK Router Rennen 2010.