De organisatoren van het NK Router Rennen zijn Alternate & Sitecom. De samenwerkingspartners zijn Dance4Life, Fight Cancer en Global Start. Bij de estafette editie van het NK Router Rennen van 2010 draaide het allemaal om de teamspirit. Het winnende team was team ‘Versgeperst’, tweede werd het team ‘Bij Elkaar Geraapt Zooitje’ en op de derde plaats is team ‘Byte Babes’ geëindigd. In totaal moesten de teams van vier ‘Router renners’ in een estafette vier ronden rennen van ieder 60 meter. Daarbij moest ook nog eens de routerantenne worden doorgeven aan de volgende renner. Het router rennen werd gehouden op het parkeerterrein van Alternate, het was namelijk omgetoverd tot een ware arena. De presentatie van het NK Router rennen was in handen van de Gigi Ravelli (bekend van GTST en Dancing with the stars). Hieronder wordt nu meer uitleg gegeven over de sponsoren en over de partners. Door deze sponsoren en partners is er erg veel mogelijk gemaakt en hierdoor hebben mensen ook volop kunnen genieten van het NK Router Rennen dat in Nederland is gehouden.

Alternate

Alternate is de aanbieder waar je een kijkje kunt nemen voor bijvoorbeeld hardware, pc, notebooks, tablets, een telefoon, gaming, beeld en geluid, software, huishouden, mooi en gezond, tuin, klussen en speelgoed. Kortom er wordt hier veel aangeboden en als je hier op werkdagen voor 22.00 uur gaat bestellen dan heb je jouw bestelling de volgende dag al in huis. Kies daarom ook voor Alternate, want je vindt hier alles voor een goede start in huis.

Sitecom

Iedereen wil tegenwoordig optimaal gebruik maken van internet en van het thuisnetwerk. Als je dat ook wil dan kun je van Sitecom gebruik maken, zij staat graag voor je klaar. Iedere dag stellen deze medewerkers alles in het werk om je digitale leven nog leuker en gemakkelijker te maken. Bij Sitecom ontwikkelt men namelijk netwerkproducten waarmee iedereen moeiteloos en meteen aan de slag kan. De producten zijn eenvoudig te gebruiken en zo kun je snel een thuisnetwerk opzetten en daarmee kun je dan ook muziek, foto’s en andere dingen met elkaar delen en ook communiceren en ook niet onbelangrijk: werken is hierdoor veel gemakkelijker. Je vindt hier een uitgebreid assortiment aan producten, die voldoen aan jouw wensen. De veiligheid in de online wereld staat hierbij altijd voorop net als het gebruiksgemak en daarbij is de uitgebreide service en ondersteuning je graag van dienst. De producten die je hier koopt leveren je ook meteen tien jaar garantie op. Het bedrijf Sitecom is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende en snelst groeiende merken op het gebied van netwerken voor thuis en klein zakelijk gebruik. Het gewoon lekker eenvoudig houden, dat wordt nu geregeld.

Dance4Life

De internationale organisatie Dance4life zet zich samen met jongeren in om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Dit is hard nodig, want er zijn wereldwijd ruim 33 miljoen mensen met deze ziekte en iedere dag sterven er duizenden mensen aan de gevolgen van aids. Ook raken er dagelijks 7400 mensen geïnfecteerd met hiv. Daarvan is de helft jonger dan 25 jaar. Dit is de reden waarom Dance4life jongeren inspireert om in actie te komen!

Fight Cancer

Het actielabel van de KWF Kankerbestrijding is Fight Cancer. Het motto is ‘Love life. Fight cancer.’ Hiermee vecht Fight Cancer tegen kanker door middel van fondsenwerving en ook door het creëren van bewustzijn. Vervolgens komen de opbrengsten van Fight Cancer terecht bij wetenschappelijk kankeronderzoek en bij de voorlichting en de patiënten ondersteuning.

Global Start

Dan is er de organisatie Global Start die jongeren met een ICT-leertraject helpt aan werkervaring. Alle computers die door Global Start worden opgeknapt worden dan weer geschonken aan goede doelen, een voorbeeld daarvan is het UAF (vluchtelingenstudenten), bejaardenhuizen of naschoolse opvang. Als apparaten niet meer gemaakt kunnen worden door de stichting dan gaan de onderdelen naar erkende recyclebedrijven. Ieder jaar krijgt Global Start ongeveer 5500 computers aangeboden en in totaal kan 85% na reparatie weer gebruikt worden.

Veel mensen vragen zich af of dat het Router Rennen nog eens vaker gehouden gaat worden. Als dat zo is zullen er ook nog meer sponsoren bij komen. Er worden namelijk veel goede dingen gedaan met het geld dat op wordt gehaald met sport en daar kunnen dus nog meer goede dingen mee gedaan worden als er meer sponsoren zijn. Voor nu is dat nog even de vraag, maar wanneer dat het geval zal zijn, dan zal er zeker een voorbeeld genomen worden aan het NK Router Rennen van 2009 en 2010.