Veel mensen kennen de router wel, een apparaat waarmee verbinding wordt gemaakt met internet. Maar met de router kan meer worden gedaan, zoals er op lopen. Het NK Router Rennen is namelijk al twee keer georganiseerd. In 2009 was het NK Router Rennen voor de eerste keer georganiseerd en in 2010 is dit herhaald. Tijdens het rennen binden de deelnemers een router onder de schoenen en dan gaan ze een sprint afleggen van zestig meter lang. De winnaars krijgen bij het Router Rennen een mooie beker en een donatie voor Dance4Life, Fight Cancer of Global Start.

NK Router Rennen 2009

In 2009 is het NK Router Rennen voor de eerste keer gehouden en daarbij mag Camille Parisius zich de eerste officiƫle Nederlands Kampioen Router Rennen noemen. Hij rende van de negentig deelnemers het snelst met twee routers (een onder iedere voet) een parcours af van 60 meter. De prijzen die gewonnen kunnen worden zijn geldprijzen, die voor het goede doel naar keuze ingezet kunnen worden.

NK Router Rennen 2010

In 2010 zijn er bij het NK Router Rennen verschillende prijzen te winnen. De eerste prijs is een bedrag van 1.000 euro voor een goed doel naar keuze, de tweede plaats is een bedrag van 500 euro en de derde prijs is een bedrag van 250 euro. Een team bestaat uit vijf personen, vier renners en een reserve. Er hebben in totaal twaalf teams meegedaan. “Byte Babes” is derde geworden en heeft daarmee 250 euro gewonnen voor het goede doel. De tweede prijs ging naar het team “Bij elkaar geraapt zooitje” en de eerste plaats is voor het team “Versgeperst”!